Wie zijn wij?

Ambacht voor jongeren is ontstaan vanuit twee buren, Chris Kaper (links) en Fred Bruijn (rechts), die samen hun passie voor ondernemen wilden inzetten om iets goeds te doen voor de buurt. Beiden hebben als intentie om jongeren een kans te bieden om te zorgen voor een baan waarmee er met de handen gewerkt kan worden.

Fred Bruijn is zzp’er en heeft hiermee veel ervaring opgedaan in het beroepenveld als loodgieter. De kennis die hij door de jaren heen heeft verzameld, komt nu goed van pas om de jongeren te helpen bij het zoeken van een baan. Als persoonlijk doel wil Fred zijn ervaring overbrengen op de jongeren en laten zien wat je allemaal kunt bereiken. Hij vindt tenslotte dat alle jongeren sowieso een kans verdienen.

Voor Chris Kaper geldt bijna hetzelfde. Naast dat hij werkzaam is bij Krajicek Foundation en korfbaltrainer is, doet hij veel projecten daarnaast. Wat steeds terugkomt is dat Chris persoonlijk contact belangrijk vindt. “Met Ambacht voor jongeren is het belangrijk dat de jongeren een perspectief krijgen en dat de jongeren, in sommige gevallen, een tweede kans verdienen.” Chris wil dit gaan doen door op een begeleidende manier te helpen zoeken naar de juiste baan.