Wat doen wij?

Jongeren die het moeilijk vinden om aan een baan te komen of die regelmaat een lastig iets vinden, worden begeleid bij Ambacht voor jongeren. In een traject van vier weken wordt er gekeken of bepaalde beroepen iets zijn voor de jongeren. Ook na dit traject wordt er nauw contact gehouden met alle partijen om ervoor te zorgen dat de jongeren goed hun werk blijven doen en goed terecht komen bij de organisaties.

In welke beroepen kun je bijvoorbeeld aan de slag?

  • Schilder/stukadoor: schilder of stukadoor zijn is een mooi vak. Je zorgt ervoor dat oude en nieuwe gebouwen er weer mooi strak uitzien. Iedereen is blij als je bent geweest!
  • Grondwerker: een grondwerker houdt zich bezig met graaf- en grondwerkzaamheden bij de aanleg van kabels en buizen, groenvoorzieningen en bij het reinigen van stukken grond.
  • Stratenmaker: als stratenmaker leg je nieuwe bestrating aan, repareer je bestratingen en doe je het onderhoud aan het straatwerk. Je houdt van aanpakken en je hebt een goede lichamelijke conditie.
  • Loodgieter: als loodgieter ben je verantwoordelijk voor het monteren, installeren en repareren van leidinginstallaties en water- en afvoersystemen